Coronamonitor Zeeland

Verschillende evenementen in de provincie afgelast

Verschillende evenementen in de provincie kunnen de komende weken niet doorgaan vanwege de verscherpte maatregelen die vrijdagavond werden afgekondigd. Festivals en evenementen kunnen tot zeker 13 augustus geen doorgang vinden. Een bittere pil voor veel ondernemers. Het Kermisfeest in Westkapelle, dat voor zaterdag en maandag gepland stond, moest op de valreep worden afgelast. Ook City of Dance op 17 en 18 juli in Middelburg kan geen doorgang vinden, maakte de organisatie vrijdagavond bekend. Een overzicht.

Kermisfeest Westkapelle op 10 en 12 juli

De kermis en het traditionele gaaischieten onder aan de Westkapelse zeedijk konden al niet doorgaan, maar Kasteel van Batavia kwam met een alternatief.Op een evenemententerrein rond het Kasteel zou een feesttent komen waarna toegangscontrole op covid-19 vrij gefeest kon worden. Nu er voorlopig geen grote evenementen kunnen plaatsvinden, kan het feest niet doorgaan. De organisatie laat weten erg teleurgesteld te zijn in de handelswijze van Rijksoverheid en is geschokt over het annuleren van evenementen op zo’n korte termijn. ‘Er zijn vraagtekens bij het beleid‘.

11 juli: livemuziek op terras d’Ouwe Smisse

 Zondag zou het éindelijk weer gaan gebeuren: livemuziek op het terras van d’Ouwe Smisse in Zonnemaire. Niet alleen de eigenaar van het restaurant baalt ervan. Alle door hem geboekte muzikanten staan te trappelen om weer de sterren van de hemel te kunnen spelen, weet Van Dilst. ,,Die gasten zitten ook al anderhalf jaar stil.” 

17 juli: Trekkertrek Aagtekerke

Het zou voor Marjolein Maljaars uit Aagtekerke de eerste keer in twee jaar tijd worden dat ze weer kan deelnemen aan een trekker-trek wedstrijd, maar de organisatie zag zich gisteravond door de nieuwe maatregelen genoodzaakt de stekker uit het evenement te trekken. Volgens de organisatie is het geen doen om de 1,5 meter te handhaven. “Dan is de lol er snel af", zegt Wim Houmes van de stichting. Het evenement wordt daarom uitgesteld tot volgend jaar

17 en 18 juli: City of Dance

Ook voor City of Dance was het een bittere pil. Het dancefestival nam het besluit vrijdagavond na de persconferentie. Het evenement was stijf uitverkocht. Zo’n 200 vrijwilligers stonden in de startblokken om mee te helpen. Per dag zouden 5500 mensen, getest of gevaccineerd, naar het festival komen voor de twintigste editie. Organisator Martin Priem zag het niet aankomen: ‘We waren tot gisteren nog bezig met de voorbereidingen, maar ik kan hier zelf helemaal niets aan doen’.

13, 14 augustus: Colijnsplaatse Dagen

Tot 12 en 13 augustus 2022, is de boodschap van de organisatie van de Colijnsplaatse dagen. ‘We hadden plan A t/m D, maar ook wij hebben besloten de stekker er uit te halen. We zijn tot afgelopen vrijdag bezig geweest met plan D, maar daar kwam na de persconferentie van vrijdag ook een einde aan. Wij kunnen niet voldoen aan alle eisen die gesteld worden. We hebben er alles aan gedaan om het voor elkaar te krijgen en vinden het erg jammer dat ook dit jaar de dagen weer aan ons voorbij gaan. We hopen dat we er in 2022 weer iets moois van kunnen maken!’

5,6 en 7 augustus: Mosselfeest Yerseke

Het beroemdste mosselfeest van Zeeland, de Mosseldag in Yerseke, stopte in 2019. Een gloednieuw driedaags Mosselfestival zou hopelijk weer duizenden mensen naar Yerseke trekken voor een festival. Maar de Stichting Mosselfestival meldt zaterdag op Facebook dat het dit jaar niet gaat lukken. Met de laatste aanscherpingen van corona -regels is het niet te doen een groot festival voor jong en oud te organiseren.

Bron: PZC

Houd u aan de voorzorgsmaatregelen

Houd 1,5 m afstand

Houd 1,5 m
afstand

Was vaker je handen

Was vaker
uw handen

Werk zoveel mogelijk thuis

Werk zoveel
mogelijk thuis


Partners Partners