Coronamonitor Zeeland

Voor Ingrid is hulp bij het bewegen noodzaak.

Het was wel even spannend, geven Michel Labeur en Wesley Pieterse toe. Zaten ze afgelopen voorjaar met hun lifestyle- en trainingsbedrijf Labeur net in een gloednieuw pand in Vlissingen, moesten ze wegens corona de deuren sluiten. Maar die trend draaide een paar maanden later helemaal om: het aantal aanmeldingen voor personal coaching rijst de pan uit. Mede dankzij corona.

,,Door sporten voorkom je niet dat je corona krijgt. Maar hoe gezonder je bent, hoe minder groot de kans dat je er ernstig ziek van wordt. Dat besef is inmiddels wel bij veel mensen doorgedrongen.” Wesley Pieterse vat het bondig samen: de coronacrisis zorgt ervoor dat meer mensen investeren in hun gezondheid. En dat merken ze bij Labeur, waar klanten persoonlijke begeleiding krijgen tijdens het sporten, en desgewenst zelfs bij het opstellen van een nieuwe levenswijze. Het aantal nieuwe klanten stijgt sinds juni - direct na de eerste lockdown - in snel tempo. 

Daar leek het in het begin van de crisis niet op. ,,We zijn wel even geschrokken toen we de deuren moesten sluiten”, erkent Wesley. ,,Maar we hebben toen al snel gekeken wat we wél konden doen. We hebben een partytent neergezet, zodat we buiten konden sporten, Verzorgden fitboxen, om thuis mee te trainen. Gaven online lessen. En we gingen naar de klanten toe. Ik ben soms op één dag naar tien verschillende plekken gereden om mensen in de buurt van hun huis persoonlijk training te kunnen geven. Op het strand, in de tuin, op de binnenplaats van een hotel... Dat was best een bizarre tijd.”

Naar buiten: de duinen in, het strand op

Het aantal klanten bij sportscholen en fitnesscentra loopt, in tegenstelling tot die bij personal coaches, niet op. Dat is verklaarbaar, zegt Michel. ,,Wij zijn zeker geen sportschool, en willen daar ook niet mee vergeleken worden. Wij werken met elke klant persoonlijk aan de eigen wensen, op een niveau dat daar bij past. En ik denk dat die aanpak gewaardeerd en gezien wordt, juist ook in deze tijd.”

Dat klopt, zegt Ingrid de Pagter, die in de sportzaal in de touwen hangt. ,,Ik heb beperkingen, ik kan niet in mijn eentje sporten. Begeleiding is voor mij noodzaak. Ik kwam hier vóór de coronatijd al. Toen we tijdens de lockdown niet meer binnen mochten sporten, nam Wesley me mee naar buiten: de duinen in, het strand op. Dat was voor mij zo belangrijk. Ik had echt stress door die corona. Ik ben juf, de school ging dicht... ik had daar veel moeite mee. Na het sporten voelde ik me veel beter. Het was niet alleen lichamelijk, maar ook mentaal noodzakelijk voor me.”

Honderd klanten per week

Inmiddels geven de mensen van Labeur honderd mensen per week begeleiding. Individueel, of in kleine groepjes. ,,Van hoogstens zes mensen - nu in coronatijd vier", vertelt Wesley. ,,Dat scheelt natuurlijk wel in de kosten.” 

Want inderdaad, erkent ook klant Ingrid: aan persoonlijke begeleiding hangt een prijskaartje. ,,Ik zit in de fijne positie dat ik dit kan betalen. Maar ik kan me voorstellen dat er mensen zijn die dit niet kunnen opbrengen.” Labeur probeert de prijzen laag te houden, benadrukt Michel. ,,Vanuit de gedachte dat we dit hebben opgezet om zoveel mogelijk mensen te kunnen helpen. Het zou mooi zijn als zorgverzekeraars zouden bijspringen. Mensen zijn hier niet alleen om te sporten, maar echt om gezonder te worden of te blijven. Dat zou wel gezien mogen worden.”

 

Bron: PZC

Houd u aan de voorzorgsmaatregelen

Houd 1,5 m afstand

Houd 1,5 m
afstand

Was vaker je handen

Was vaker
uw handen

Werk zoveel mogelijk thuis

Werk zoveel
mogelijk thuis


Partners Partners