Coronamonitor Zeeland

Vraag & Antwoord: hoe zit het met vaccinaties tegen corona?

Corona houdt inmiddels bijna een jaar ons land in z'n greep. Inmiddels is er een vaccin en zijn de eerste mensen gevaccineerd. Hoe zit dat voor de bouw- en infrasector? We geven antwoord op twee prangende vragen.

De Helpdesk Corona Bouw & Techniek geeft antwoord op de kwestie wanneer we ingeënt worden en of de werkgever de werknemer kan verplichten om zich te laten vaccineren.

Wanneer krijgen werknemers in onze sector het coronavaccin?

Op het moment van schrijven zijn het Moderna- en Pfizer/BioNTech-vaccin geaccepteerd voor gebruik in Nederland. De verwachting is dat Nederland pas in de tweede helft van 2021 voldoende vaccins krijgt om iedereen te kunnen vaccineren. De vaccins die in het eerste half jaar geleverd worden, zijn voor medewerkers in de zorg, bewoners van zorginstellingen en andere kwetsbare personen.

Mag ik mijn werknemer verplichten zich te laten vaccineren?

Het korte antwoord is: nee. Werknemers hebben het recht een prik te weigeren. Werkgever en werknemer bekijken indien nodig samen of er aanpassingen nodig zijn voor reizen of werk. De bedrijfsarts kan hierbij adviseren.

Waar vind ik meer informatie over vaccineren?

De Rijksoverheid heeft op deze pagina uiteengezet wat de vaccinatiestrategie is, deelt daar nieuws over de routekaart omtrent vaccineren en legt uit welke vaccins gebruikt worden.

 

Bron: BouwendNederland

Houd u aan de voorzorgsmaatregelen

Houd 1,5 m afstand

Houd 1,5 m
afstand

Was vaker je handen

Was vaker
uw handen

Werk zoveel mogelijk thuis

Werk zoveel
mogelijk thuis


Partners Partners