Coronamonitor Zeeland

We moeten met open vizier naar de toekomst kijken

Juist in deze onzekere tijd van een demissionair kabinet, een dreigende versteviging van de covid-maatregelen, stokkende afzetmarkten en een krimpende wereldwijde economie is het belangrijk dat onze sector ondernemerschap toont en zijn maatschappelijke waarde claimt. Niet voor niets heeft de overheid ons bestempeld tot ‘essentieel’. 

Gezondheid en welbevinden van burgers gaat hand in hand met de toewijding en het vakmanschap van boeren en tuinders. Ook de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) onderstreept dat gezond voedsel en een fijne leefomgeving bijdragen aan de lichamelijke en mentale weerbaarheid van mensen. In ons gebied zien we diezelfde erkenning. Veel burgers weten de weg naar boerderijwinkels en ‘groene’ winkels te vinden.

Toekomstvisie

Het is de uitdaging om iedere boer en tuinder relevant te houden en onze waarde uit te dragen en te gelde te maken. Dat kan alleen als we met open vizier naar de toekomst durven kijken. Daarom werkt (Z)LTO hard aan een stevige en toekomstbestendige visie. In de komende maanden gaan we daarover nadrukkelijk met en binnen de afdelingen de dialoog aan.

Doel is om ook in 2040 die essentiële bedrijfstak met voldoende verdienvermogen te zijn en de motor van een nieuwe economie te worden, waar de natuur de bron is van heel veel nieuwe producten. Dat biedt kansen, want bij uitstek zijn boeren en tuinders de beheerders van de natuur. Deze week maakt ZLTO de elf speerpunten bekend waar zij dit jaar nadrukkelijk voor gaat lobbyen.

Krachtig verhaal

Uiteraard zullen we die actief uitdragen: onder onze leden uiteraard, bij lokale en provinciale politici en bestuurders, maar ook bij partijen die kritisch tegenover ons staan. Boeren en tuinders hebben een krachtig en eerlijk verhaal. Laten we dat, meer nog dan vorig jaar, in 2021 met trots en overtuigingskracht vertellen.

Wim Bens - Voorzitter ZLTO

Bron: ZLTO

Houd u aan de voorzorgsmaatregelen

Houd 1,5 m afstand

Houd 1,5 m
afstand

Was vaker je handen

Was vaker
uw handen

Werk zoveel mogelijk thuis

Werk zoveel
mogelijk thuis


Partners Partners