Coronamonitor Zeeland

Winkeliers gematigd positief over toestaan click & collect

"Een voorzichtige stap richting heropening van winkels." Zo reageert INretail op het besluit van het kabinet om vanaf 10 februari click & collect toe te staan.

De brancheorganisatie van non-foodwinkels is ervan overtuigd dat de sector het afhalen van bestellingen goed en veilig kan organiseren. "Werken met afgesproken tijdstippen voorkomt namelijk drukte."

Volgens INretail zijn de komende weken cruciaal voor veel retailers in de non-food. Uit een peiling blijkt dat 33 procent van de ondernemers in die branche denkt de komende maand niet te kunnen overleven. 35 procent zegt nog maximaal twee maanden het hoofd boven water te kunnen houden. "Het volledig heropenen van winkels is het enige alternatief voor omzetherstel."

De Koninklijke Boekverkopersbond (KBb) reageert niet heel opgetogen. Alles is beter dan een gesloten boekhandel, maar het openstellen voor alleen het afhalen van bestellingen zal volgens de bond de omzet van de boekhandels niet veel helpen. Premier Mark Rutte zei dat er alleen producten buiten mogen worden afgehaald. De bond zich af of buiten boeken overhandigen in de maanden februari en maart 'met het Nederlandse weer' gaat lukken.

Click & collect komt Zeeman goed uit. De webshop van de textielsuper kon de afgelopen tijd de vele bestellingen niet aan, zegt het bedrijf tegen het ANP. Grote omzetten verwacht het bedrijf niet, 'maar daar gaat het ons ook niet om'. MediaMarkt laat weten de afhaaloptie juist nodig te hebben voor de omzet en de winkels 'dringend;’ weer open te willen hebben. Anders zegt het bedrijf 'in grote problemen' te komen.

Action weet nog niet of het gaat lukken om volgende week al winkels te heropenen voor afhalers, meldt het ANP. De discounter wil goed de tijd nemen om de organisatie op de verandering aan te passen. Bovendien vinden er in diverse filialen van Action momenteel nog verbouwingen plaats. Bij HEMA kan volgens het persbureau waarschijnlijk het hele assortiment straks via click & collect worden aangeschaft.

Bron: RetailNews

Houd u aan de voorzorgsmaatregelen

Houd 1,5 m afstand

Houd 1,5 m
afstand

Was vaker je handen

Was vaker
uw handen

Werk zoveel mogelijk thuis

Werk zoveel
mogelijk thuis


Partners Partners