Coronamonitor Zeeland

Winkels mogen op zijn vroegst 28 april open

Niet-essentiële winkels mogen op zijn vroegst 28 april weer volledig open. Het kan alleen als het aantal ziekenhuisopnames van mensen met corona duidelijk afneemt.

Dat zeiden minister-president Mark Rutte en gezondheidsminister Hugo de Jonge tijdens de persconferentie over de corona-aanpak. Eerder hoopten ze dat het vanaf 21 april al zou kunnen, bleek uit uitgelekte plannen. Rutte betreurde dat die datum naar buiten was gekomen en 'een eigen leven is gaan leiden'. "Want 21 april komt gewoon écht te vroeg."

Het kabinet bekijkt per week of er versoepelingen mogelijk zijn. Op 20 april wordt duidelijk of winkels en terrassen vanaf 28 april open kunnen. Dat zou samen met het afschaffen van de avondklok de eerste stap zijn in een openingsplan.

Brancheorganisatie INretail zegt in een reactie dat het kabinet geen dag langer moet wachten met de heropening. "De sector zit in een wurggreep en gaat failliet." Volgens INretail zet het winkelen op afspraak geen zoden aan de dijk. Winkelen kan volgens de brancheorganisatie veilig.

Bekijk het stappenplan

Bron: Retailtrends

Houd u aan de voorzorgsmaatregelen

Houd 1,5 m afstand

Houd 1,5 m
afstand

Was vaker je handen

Was vaker
uw handen

Werk zoveel mogelijk thuis

Werk zoveel
mogelijk thuis


Partners Partners