Coronamonitor Zeeland

Zeeland heeft er een derde priklocatie bij: Middelburg

Zeeland heeft er een derde priklocatie bij: Studio A58 in Middelburg. Het complex ligt vlak langs de rijksweg en is behalve met de auto ook goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

In de hal zijn in totaal acht prikstraten gemaakt. Daarvan is maandag de eerste open gegaan. Aan de beurt zijn nu 80-plussers en zorgpersoneel dat daarvoor is uitgenodigd. ,,Afhankelijk van het type zorgpersoneel en hoe snel mensen een afspraak hebben gemaakt, gaat het om zowel de eerste als tweede vaccinaties”, vertelt Lotte Rijk van GGD Zeeland. 
 
De volgende groep die wordt gevaccineerd zijn mensen van 75 tot 80 jaar. ,,We verwachten dat die mensen vanaf 9 maart worden uitgenodigd”, vertelt Rijk. ,,Medewerkers in de wijkverpleging kunnen sinds vorige week ook een afspraak maken, mits ze een uitnodiging van de werkgever hebben ontvangen.”

De derde plek waar wordt geprikt

De priklocatie in Middelburg is na de Zeelandhallen in Goes en ZorgSaam ziekenhuis in Terneuzen de derde locatie. De GGD probeert te vaccineren zo dicht mogelijk in de buurt waar mensen wonen. ,,We willen dat Zeeuwen zo min mogelijk hoeven te rijden. Tegelijkertijd moeten we kijken naar de balans om het beschikbare vaccin zo efficiënt mogelijk in te zetten, zowel qua logistiek als personeel.”
De opening van de locatie in Middelburg verliep maandagochtend soepel. ,,Er komt routine in”, zegt Rijk. ,,Er is voldoende personeel. We denken vanaf half april op te gaan schalen, omdat we verwachten dat er dan meer vaccin beschikbaar komt. Het blijft een zoektocht naar personeel, maar we krijgen het allemaal wel rond. We werken daarvoor goed samen met de ziekenhuizen, huisartsen en apothekers.”

Bron: PZC

Houd u aan de voorzorgsmaatregelen

Houd 1,5 m afstand

Houd 1,5 m
afstand

Was vaker je handen

Was vaker
uw handen

Werk zoveel mogelijk thuis

Werk zoveel
mogelijk thuis


Partners Partners