Coronamonitor Zeeland

Zeeland is in trek

In plaats van een krimpregio moet Zeeland juist een groeiregio worden. Dat zegt Eric de Ruijsscher, de nieuwe voorzitter van werkgeversorganisatie VNO-NCW, vooruitblikkend op de nieuwjaarstoespraak die hij vanmiddag gaat geven.

"We hebben een prachtige provincie waarin we met veel mogelijkheden te maken gaan krijgen. Maar om de economie te laten groeien hebben we meer mensen nodig", vertelt hij in het radioprogramma Zeeland Wordt Wakker.

Miljoenen voor Zeeland

Met mogelijkheden doelt De Ruijsscher onder meer op de ruim 700 miljoenen die in Zeeland wordt gepompt uit de commissie Balkenende, de regiodeal en het compensatiepakket voor het mislopen van de marinierskazerne naar Vlissingen.

Meer mensen naar Zeeland laten komen, moet te doen zijn, denkt de voorzitter van de werkgeversorganisatie. "Dat heeft het afgelopen jaar bewezen." In 2020 is de provincie gegroeid met 1.780 mensen tot een inwoneraantal van 385.455.

"Wij hebben het momentum mee. Het is nu uitermate belangrijk dat wij ons gezamenlijk inzetten om die kansen te verzilveren", aldus De Ruijsscher. "Zeeland kent nog steeds een krappe arbeidsmarkt, met name in de zorg, de techniek, de haven, ICT en de logistiek."

Maar er ligt wel gevaar op de loer. De voorzitter vindt wel dat er dan opgetreden moet worden als één Zeeland. "Wij moeten voorkomen dat we verzanden in bureaucratisch overleg en onderlinge concurrentie en daardoor de boot missen."

Bron: Omroep Zeeland

Houd u aan de voorzorgsmaatregelen

Houd 1,5 m afstand

Houd 1,5 m
afstand

Was vaker je handen

Was vaker
uw handen

Werk zoveel mogelijk thuis

Werk zoveel
mogelijk thuis


Partners Partners