Coronamonitor Zeeland

Zeeuws-Vlamingen kunnen in een kwartier al corona-duidelijkheid hebben

De Terneuzense huisartsenpraktijk Huisartsencentrum Zuid biedt voor Zeeuws-Vlamingen een corona sneltest aan. Binnen een kwartier is er duidelijkheid of iemand al dan niet corona onder de leden heeft.

Gratis is de sneltest niet. In een kwartier duidelijkheid kost honderd euro. Maar huisarts Art Asrian denkt dat er met name onder de werkgevers in Zeeuws-Vlaanderen interesse voor de test is. 

Zeker nu er bij werkgeversorganisaties VNO-NCW en MKB-Nederland zorgen zijn over de corona-app. Mensen die via de app een melding krijgen dat ze contact hebben gehad met iemand die positief blijkt, blijven vervolgens tien dagen weg en lang niet altijd terecht. 

Probleem

Asrian herkent de zorgen. ,,Het is heel vervelend voor werkgevers als ze ineens drie mensen thuis hebben zitten. Dan heb je als bedrijf snel een probleem. Of denk aan leraren die geen les kunnen geven. Met deze test hebben ze snel zekerheid Het is te vergelijken met een zwangerschapstest.” Het verschil is wel dat er bij de sneltest materiaal uit de neus gebruikt wordt. 

Samen met een collega gaat Asrian bij de mensen in Zeeuws-Vlaanderen langs en al na een kwartier heeft men duidelijkheid. Blijkt de test negatief, dan kan de werknemer weer snel aan het werk.

,,Als de uitslag van de sneltest positief is, geven we dat door aan de GGD en doen deze nogmaals een test. Het is natuurlijk een momentopname”, waarschuwt Asrian. 

Omdat de huisartsen bij de mensen zelf langsgaan, is deze alleen beschikbaar voor Zeeuws-Vlamingen. De afstanden zijn in Zeeland te groot. Opgeven voor de sneltest, gaat via de site www.sneltestcoronazv.com

 

Bron: PZC

Houd u aan de voorzorgsmaatregelen

Houd 1,5 m afstand

Houd 1,5 m
afstand

Was vaker je handen

Was vaker
uw handen

Werk zoveel mogelijk thuis

Werk zoveel
mogelijk thuis


Partners Partners