Coronamonitor Zeeland

Zeeuwse arbeidsmarkt: mobiliteit en leven lang ontwikkelen

De aandachtspunten van de Zeeuwse arbeidsmarkt verschuiven enigszins als gevolg van de impact van corona, hoewel ze grotendeels ook overeind blijven. Daarom is het van belang om extra in te zetten op Werk-naar-Werk trajecten én op ‘een Leven Lang Ontwikkelen’ (om- en bijscholing).

De wendbaarheid van de Zeeuwse arbeidsmarkt, die al zwaar onder druk stond vanwege de grote tekorten, werd flink op de proef gesteld door corona. Zwakke plekken werden benadrukt (zoals de tekorten in de zorg- en onderwijssector), ontwikkelingen versneld (zoals digitalisering en thuiswerken) en sectoren met veel losse contracten, zoals de vrijetijdssector, moesten gedwongen mensen laten gaan.

Daarom is het van belang om in te zetten op mobiliteit en een Leven Lang Ontwikkelen voor werknemers, ZZP’ers en werkzoekenden, waardoor duurzame inzetbaarheid wordt bevorderd. Vorig jaar is daarom al een Zeeuws team van jobhunters en -coaches gestart dat doorontwikkeld zal worden tot een Zeeuws Mobiliteits Team. Ook wordt gewerkt aan de opzet van Leven Lang Ontwikkelen in Zeeland. De nadruk ligt hierbij op een goede inzet en verbinding van bestaande structuren, met aandacht voor alle ketenpartners en doelgroepen.

Lees er meer over in de nieuwsbrief van het Aanvalsteam Arbeidsmarkt Kwartiermakers - Arbeidsmarkt juli 2021 (zeeland.nl)

Houd u aan de voorzorgsmaatregelen

Houd 1,5 m afstand

Houd 1,5 m
afstand

Was vaker je handen

Was vaker
uw handen

Werk zoveel mogelijk thuis

Werk zoveel
mogelijk thuis


Partners Partners