Coronamonitor Zeeland

Zeeuwse lobby richting Den Haag

Zeeuwse ondernemers en bestuurders zetten zich in voor de lobby naar Den Haag om aandacht te vragen voor de situatie van sectoren zoals detailhandel en horeca. Waar de detailhandel weer een beetje lucht krijgt door afhaalmogelijkheden, moet de horeca gesloten blijven. De West-Zeeuws-Vlaamse horeca trok hierover eerder deze maand al aan de bel.

Gedeputeerde Dick van der Velde ondersteunt het Zeeuws-Vlaamse pleidooi van harte. Eerder in een videoboodschapvoor de Zeeuwse horeca Boodschap voor de Zeeuwse Horeca - YouTube benadrukte hij al hoe lastig de maatregelen zijn, zeker voor een toeristische provincie als Zeeland.

In een online ontmoeting met Mona Keijzer, bij de bekrachtiging van de 20 miljoen euro die het Rijk extra investeerde in het Investeringsfonds Zeeland B.V, één van de afspraken uit het compensatiepakket Wind in de zeilen, benadrukte Jo-Annes de Bat ook dat Den Haag oog moet blijven houden voor sectoren als detailhandel, horeca en ook de kappers, die momenteel hard getroffen worden.

Unitron: extra productiecapaciteit beademingsapparatuur

Mona Keijzer ging dinsdag 9 februari 2021 online in gesprek met gedeputeerde Jo-Annes de Bat, voorzitter van het participatiefonds Marinus Schroevers, directeur Impuls Zeeland Dick ten Voorde en ondernemers Guust van Liere en Pieter de Wilde van Unitron in IJzendijke, dat gebruik heeft gemaakt van middelen uit het fonds. Toen corona zijn intrede deed, ontstond er een acute behoefte aan beademingsapparatuur. Omdat Unitron reeds eerder dergelijke apparatuur ontwikkeld had, konden ze met de middelen in een kort tijdsbestek productiecapaciteit vrijmaken voor de productie van de Evone, een hoge kwaliteit beademingsapparaat die minder longschade achterlaat.

Het Zeeuws Participatiefonds (ZPF) | Impuls Zeeland

Houd u aan de voorzorgsmaatregelen

Houd 1,5 m afstand

Houd 1,5 m
afstand

Was vaker je handen

Was vaker
uw handen

Werk zoveel mogelijk thuis

Werk zoveel
mogelijk thuis


Partners Partners