Coronamonitor Zeeland

Zeeuwse ondernemers krijgen hulp bij zoeken naar financiële steun

Veel Zeeuwse ondernemers zijn terughoudend om bij het rijk aan te kloppen voor financiële steun waarop ze volgens de coronaregelingen aanspraak kunnen maken. De provincie Zeeland stelt daarom opnieuw vouchers aan bedrijven beschikbaar om een financieel specialist naar de mogelijkheden te laten kijken.

Volgens gedeputeerde Jo-Annes de Bat wachten bedrijven echt lang met het aanvragen van steun. ,,Daarom willen we ze helpen door het inschakelen van een expert”, aldus De Bat. Het behoedt de  ondernemers voor het aanvinken van het verkeerde vakje op een formulier. 

Niet kopje onder gaan

Steeds meer bedrijven hebben behoefte aan noodhulp om niet kopje onder te gaan. Banken zijn terughoudender geworden met het verstrekken van kredieten. Ondernemers moeten soms op zoek naar alternatieve financiering. Er is daardoor een grote behoefte aan informatie, merkt De Bat.
De taakgroep economie - vertegenwoordigers van Zeeuwse overheden en bedrijfsleven - gaat daarom met banken in gesprek om te kijken hoe de situatie in Zeeland is en hoe ondernemers ook op andere manieren geholpen kunnen worden, zo is te lezen op deCoronamonitor Zeeland. De provincie Zeeland gebruikt deze site om inzicht te geven in de (economische) gevolgen van de coronacrisis, ondersteunende maatregelen en de ervaringen van ondernemers.

SOS

Zo heeft Dockwize een SOS-programma klaar staan voor met name de horeca, waarbij een team van experts de ondernemers te hulp schiet. Overigens kunnen ook niet-horeca-bedrijven bij SOS Dockwize aankloppen. 
Impuls Zeeland heeft onder de naam Zeeland Financial Matching een vouchersysteem opgezet. Hiermee kan de helft van de kosten van de inhuur van een financieel specialist worden betaald. Deze subsidie moet deels worden terugbetaald als de financiering is geregeld. 

Bron: PZC

Houd u aan de voorzorgsmaatregelen

Houd 1,5 m afstand

Houd 1,5 m
afstand

Was vaker je handen

Was vaker
uw handen

Werk zoveel mogelijk thuis

Werk zoveel
mogelijk thuis


Partners Partners