Coronamonitor Zeeland

Zeeuwse ziekenhuizen konden deze week extra mensen vaccineren

De Zeeuwse ziekenhuizen hebben deze week extra mensen kunnen vaccineren tegen het coronavirus. Het gaat om ongeveer 80 medewerkers van Adrz en 45 van ZorgSaam ziekenhuis; allemaal mensen die werken op de intensive care, de Covid-afdelingen en de spoedeisende hulp.

Adrz en ZorgSaam ziekenhuis hebben vorige week bij elkaar zo’n 500 mensen gevaccineerd met het BioNTech/Pfizer-vaccin. Deze week kregen de ziekenhuizen extra vaccins. Daardoor konden ze meer mensen inenten, vertelt Sjors van Lieshout, arts op de spoedeisende hulp (seh) van ziekenhuis Adrz in Goes. 
 
,,De minister heeft 33.000 vaccins beschikbaar gesteld. Die zaten in een x-aantal flesjes. De ziekenhuisapothekers wisten geen vijf, maar zes vaccins uit een flesje te halen. Dat wisten we natuurlijk niet op voorhand. Toen dat duidelijk werd, is het vaccin landelijk herverdeeld om te zorgen dat zoveel mogelijk mensen op de ic’s, Covid-afdelingen en seh’s konden worden ingeënt. Daarom kregen ziekenhuizen een nalevering van het vaccin en hebben we landelijk 8000 mensen meer kunnen vaccineren.” 

De vraag of iedereen die moest worden ingeënt ook daadwerkelijk aan de beurt is geweest, is een lastige vraag aldus Van Lieshout. ,,Er zijn strenge criteria wie mogen worden ingeënt. Toch is het niet met een schaartje te knippen. Heeft iemand die van een longafdeling drie dagen komt helpen op de Covid-afdeling - omdat het nodig is - langdurig en intensief contact met Covid-patiënten? Ik hoop dat we snel meer mensen kunnen vaccineren. Maar de vaccins die beschikbaar zijn gesteld, zijn nu op.”

Adrz heeft de vaccins dinsdag toegediend, ZorgSaam heeft dat woensdag gedaan.

Bron: PZC

Houd u aan de voorzorgsmaatregelen

Houd 1,5 m afstand

Houd 1,5 m
afstand

Was vaker je handen

Was vaker
uw handen

Werk zoveel mogelijk thuis

Werk zoveel
mogelijk thuis


Partners Partners